oyunlar
Zenhar - bir tören oyunu
“biz bu oyunda sizinle birlikte, sizin de katılabileceğiniz, İNTERAKTİF OLMAYAN, hayır hayır interaktif değil, ama seyirci de kalmayacağınız, katılımcı olabileceğiniz bir tören yapmak istiyoruz… ama tören nasıl yapılır BİLMİYORUUUUUZ! bilmiyoruz çünkü, ortak inandığımız bir şey kalmadı. kaldı mı? şimdi burada Dionysos töreni yapsan Grek kültürünü yağmalarsın. erginleme töreni yapsan Kızılderili kültürünü yağmalarsın. geçit töreni yapsan, cumhuriyet kültürünü yağmalarsın. ay pardon o bizim kültürümüz olmuyor mu? oluyor mu? BİLMİYORUUUUUZ!” her pazartesi 20.30'da Tiyatro dell'Arte - Kadıköy'de törenliyoruz!
ZBAM!
yeni tiyatro dergisi 7. emek ve başarı ödüllerinde 'en iyi koreografi' ödülüne layık görülen, Almancaya da çevrilip Berlin'de Tak Theater tarafından da sahnelenen 'ZBAM!', tiyatroda seyircilerle birlikte bir komün kurmaya karar vermiş bir topluluğun öyküsünü anlatırken, birlikte nasıl yaşayabileceğimiz, farklılıklarımızla nasıl bir arada durabileceğimiz gibi sorulara karanlık ama şenlikli bir mizahla değiniyor. şarkı sözlerinden en küçük repliğe kadar tamamen yaşanmış olaylardan oluşan oyun, uyuşturucu kullanıp da bırakabilenlerin, kötü mahallelerden sağ çıkabilenlerin, tecavüze uğrayıp da bunu dönüştürebilenlerin, tüm varsayımları geçersiz kılıp delirmeye karar verenlerin sert ama kuvvetli umudunu, daha güzel bir dünya umuduyla harmanlıyor.
kamamber
2016 direklerarası “özgün yeni oyun ödülü“ne layık görülen, şirvan akan’ın yazıp yönettiği, gözde berberoğlu özen’in bestelerini, murat bakır‘ın ışık tasarımını yaptığı oyunda, burcu halaçoğlu, defne koldaş, nilay erdönmez ve selin zafertepe rol aldı. tek perdelik bir “arabesktease” olarak tasarlanan, dört tiyatrocu kadının kişisel olandan evrensele ulaşma çabalarının cinsellik, cinsel şiddet, özgürlük, umut gibi duraklarda birbirleriyle nasıl kesiştiği, karanlık ama şenlikli bir dille aktaran oyun 2015 – 2017 yılları arasında sahnelendi.
meymenetsiz musibet
kara kabare tiyatro topluluğunun kurucu oyunu olan, “büyülü gerçekçi” üslupla yazılmış, toplumcu bakış açısını tinsellik, cinsellik ve şiddet gibi meseleler üzerinden şenlikli bir anlatımla aktaran oyun, 2012-14 yılları arasında sahnelendi.